Kiinnitysohjeet

SISUSTUSTARROJEN KIINNITYSOHJE 

Sisustustarra koostuu kolmesta eri kerroksesta, tarran pohjasta, itse tarrasta ja siirtokalvosta. Siirtokalvo on sisustustarran päällimmäinen osa, jonka tehtävänä on siirtää itse tarra liimattavalle pinnalle. Joissakin tarroissa sisustustarran ympärillä on ns. ”kehykset”. niiden tarkoituksena on pitää siirtokalvo paremmin paikallaan ja se irrotetaan lopuksi pois valmiista pinnasta.

Kiinnitettävän pinnan tulee olla puhdas ja tasainen. Sisustustarrat kiinnittyvät myös maalattuun kipsilevyyn, mikäli siinä ei ole ylimääräistä epätasaisuutta. Älä kuitenkaan laita tarraa vastamaalattuun seinään, vaan anna maalin ensin kuivua pari viikkoa. Myös tapetti on hyvä kiinnitysalusta, mutta tarran poistaminen saattaa vahingoittaa tapettia.

Jotta tarran saa liimattua suoraan, kannatta apuna käyttää maalarinteippiä ja passia. Myös lastan käyttö on suotavaa, pankkikorttikin on hyvä apuväline.

Sisustustarran kiinnityksen vaiheet:

1. Painele tarraa vielä ennen kiinnittämistä lastalla tai kädellä, jotta siirtokalvo ottaisi paremmin kiinni kirjaimiin. Tämä on tärkeä vaihe.

2. Sijoita tarra oikeaan kohtaan ja liimaa siirtokalvon alku kiinni.
3. Lähde varovasti vetämään taustaa pois ja samalla paina pehmeällä lastalla tai vastaavalla siirtokalvo kiinnitettävään pintaan.
4. Kun koko tarra siirtokalvoineen on kiinnitettävässä pinnassa, painele se tiukasti kiinni pintaan. Älä kuitenkaan paina ”kehyksiä” kiinni pintaan, koska ne on tarkoitus ottaa lopuksi pois.
5. Kun siirtokalvo on hyvin paikallaan, aloita sen poistaminen jommastakummasta päästä. Taita siirtokalvo hyvin jyrkkään kulmaan ja ala varovasti poistaa sitä tarrasta. Tee tämä vaihe hitaasti ja huolellisesti!
6. Painele vielä tarra varovaisesti kiinni pintaan.
7. Ota ”kehykset” pois tarrasta

Uutistoimisto Anselmin Anna teki myös hyvän kuvasarjan kiinityksestä:

Tässä työvälineet: Tarra, teippiä vähän oikean kohdan mallailuun ja joku kortti, mulla tuossa grafian jäsenkortti.

vaihe1.jpg

Vaihe 1:

"Tarra-arkki" koostuu kolmesta eri kerroksesta, siirtokalvosta itse tarrasta ja  taustapaperista. Ensin "skrabasin" kortilla siirtokalvoa, jotta tarra tarttuisi siihen kiinni. Samalla ylimääräiset kuplat lähtevät pois. Tämä kannattaa tehdä huolella, niin säästyy myöhemmin tuskailulta huonosti taustapaperista irtoavien osien kanssa. (Designtarrojen sivuilta löytyvä kiinnityslasta on erinomainen väline tähän tarkoitukseen)

vaihe2.jpg

 

vaihe_2-2.jpg

Vaihe 2: 

Irrotin varovaisesti siirtokalvon kulman taustapaperista ja tarra lähti kiltisti tarttumaan mukaan. Irrotin koko vasemman reunan, niin että sain sen liimattua seinään.


vaihe3.jpg


Vaihe 3:
Kun olin kiinnittänyt koko vasemman reunan seinään aloin hyvin varovasti irroittamaan taustapaperia koko lopusta tarrasta. Joitakin pienempiä osia piti matkan varrella rapsutella kortilla kiinni siirtokalvoon paremmin (ks.vaihe1).


vaihe4.jpg

Vaihe 4:
 
Nyt kun koko siirtokalvo oli seinässä skrabasin ja hankasin kädellä mustaa tarraosaa niin, että se tarttuisi seinään kiinni ja irtoaisi hyvin siirtokalvosta. Tässä vaiheessa myös huomasin, että seinäpintani hieman epätasainen lasikuitutapetti ei suinkaan ole ohjeiden mukainen "tasainen pinta" ja tarra ei meinannutkaan tarttua niin helposti seinään. Otin avuksi lusikan ja sen kuperalla puolella silottelin voimakkaasti tarraa - johan alkoi tarttumaan!
Irrotin varovasti koko siirtokalvon välillä lusikalla lisää hankaillen ja siihenhän se seinään kiltisti jäi koko tarra!


vaihe5.jpg


vaihe6.jpg

vaihe8.jpg

Tässä yläpuolella lopputulos ja aivan ihanalta näyttää eikös? Kuvassa vasemmalla pilkottaa myös meidän eteisen seinä jonka Jarkkeri ihana monitoimimies maalasi. 

SAMA KUVASARJA LÖYTYY UUTISTOIMISTO ANSELMIN BLOGISTA.

 KLIKKAA TÄSTÄ VÄRIKÄS ELÄMÄNI - BLOGIIN. - Blogissa näytetään pari erilaistakin tapaa asentaa sisustustarra seinään.